A közép-magyarországi vállalkozások részére kiírt Széchenyi 2020 keretében megjelent VEKOP -5.2.1-17 kódszámú, valamint a többi régióban GINOP kódnév alatt futó vállalkozói hitel + támogatás programok sem elérhetők jelenleg, részben keretkimerülés, részben lejárt határidő miatt.

Ezek célja elsősorban a régebbi építésű, a vállalkozáshoz tartozó épületek energetikai korszerűsítése, illetve a munkatevékenység áramhasználatának megújuló energiával való kiváltása volt.

ÚJ PÁLYÁZAT INDULT A KISVÁLLALKOZÁSOK FEJLESZTÉSÉRE ÉS NAPELEMES RENDSZEREK TELEPÍTÉSÉRE, 2021 JÚNIUSTÓL LEHET ÚJRA PÁLYÁZNI

Napelem rendszerek telepítését is elősegítheti az új pályázat, mely a VINOP 1.2.1-21 néven indult, a mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai megújulásához kapcsolódó fejlesztések támogatására. A cél a hazai kkv-k versenyképességének javítása, a gazdaságban végbemenő folyamatokhoz való alkalmazkodás, illetve felzárkózás, valamint az új lehetőségek elérhetővé tétele, melyben a napelem rendszerek telepítése segítségünkre lehet.